Ik had geen idee wat kambo was, nog nooit van gehoord! mijn zus vraagt of ik mee ga naar een ceremonie, een sjamanistische ceremonie. Nou daar ben ik wel van, nieuwe ervaring en spannend! Ik heb geen idee, ze legt het een beetje uit, zij is ook nog nooit geweest maar heeft het weer van iemand anders gehoord. Nou daar gaan we een telefonische intake gesprek, want nee het is niet zomaar iets. Gelukkig wij mogen, Kambo roept ons! Er naar uit kijkend, we doen een maan cyclus, dwz. we gaan 3 x in 1 maand. De dag is daar:  we zijn samen onderweg we moeten nuchter zijn en zijn allebei niet lekker! misselijk ziek, moeten we wel gaan ?? Vuilniszak mee in de auto, ik voel me zo misselijk, wij beide…. wij zijn aangekomen en zitten in een groep, gelukkig mogen wij als eerste…. poeh….. wat een belevenis! Ik ben aan de beurt voor mijn intensie: die heb ik uitgesproken er gaat veel door me heen, zoals: is dit wel goed, kan ik dit wel, heb ik wel het goede gezegd? Als iedereen geweest is, krijg ik de kambo, zo hatjsee en meteen gebeurt het…..iedereen ervaart het anders. Na een poosje goed ziek te zijn geweest, ben ik er weer. Ik voel alleen nog maar LIEFDE, dat ik er nog ben en dat ik mijn zus weer zie, blijheid en voel me moe, we knuffelen elkaar alsof we elkaar jaren niet hebben gezien, zo intens blij dat ik/wij het gedaan hebben. na de ceremonie lekker wat gegeten. eenmaal thuis was ik zo blij om mijn zoon te zien, nog even samen gezeten en mijn verhaal verteld, toen ben ik naar bed gegaan en heb 4 dagen geslapen!

Wat voel ik me goed en schoon!! een hele detox voor me lichaam en geest… Er gebeurd veel! Ik ben in de war voel me gek maar wel goed. De tweede kambo ceremonie: Ik weet wat er komen gaat en heb er gek genoeg zin in! ik wil me weer zo schoon voelen. Vlak voordat ik de dotjes krijg voel ik me zo ontzettend zenuwachtig, dan is het pas echt. Maar ik doe dit en ik kan dit: Dit keer veel minder intens en kon daarna weer gewoon wat doen, maar wat een inzichten en een ervaring. De derde kambo ceremonie: Nog meer dotjes en ben serieus ontzettend zenuwachtig, dit was de ergste tot nu toe. maar heb het weer gedaan! Ik heb me daarna in geen tijden zo goed gevoelt.

Elke keer weer ben ik zo ontzettend trots om mijn dotjes!

Trots dat ik het weer heb gedaan!

Dankbaar voor wat Kambo mij geeft!

De dagen na de kambo, ben ik helemaal niet meer moe en voel me energiek, wat een gek gevoel dit heb ik nog nooit gehad. Ik ben gestopt met vlees eten, omdat ik hier al geen zin meer in had en het nu ook echt niet meer kan en wil. Zo zonde om dat in mijn lichaam te stoppen en andere dingen zoals chips ed. gatver geen zin meer in. Niet alleen lichamelijk gebeurt er van alles het is net of mijn hele mentale gedeelte ook veranderd, ik kan het nog niet uitleggen ben in de war en heb tijd nodig, tijd nodig voor mezelf wat wil IK.

KAMBO WAT DOE JE MET ME??

Ik voel dat ik nog niet klaar ben en dat er nog meer aan zit te komen.

Dieper in mezelf, wie ben ik?

wie wil ik zijn?

waarom doe ik niet wat ik wil?